Prima forma modificata a pachetului de servicii de baza de care va beneficia un asigurat in urma contributiei acestuia la fondul de asigurari de sanatate, se va regasi in Contractul – Cadru, incepand cu anul 2013, se arata intr-un comunicat de presa.

a€œPrima forma modificata a pachetului de servicii de baza de care va beneficia un asigurat in urma contributiei la fondul de asigurari de sanatate se va regasi deja in Contractul – Cadru de anul viitor. Lucram la acest pachet care va fi definit asttfel incat sa putem reduce, pana la eliminare, listele de asteptare pentru tratamentul bolnavilor oncologici sau de diabet. Vom elimina, insa, de la compensare, medicamentele neesentiale, ieftine, cu valoare pana in 10 lei, ca de exemplu expectorantele, deoarece acestea pot fi sustinute de asigurat, dar costa fondul de sanatate aproape 20 milioane de euro anual. Pachetul de baza va raspunde unei intrebari esentiale, pentru ce risc ne asiguram? Pentru cel major, adica pentru o boala la care nu ne putem permite tratamentul (cancer, diabet, etc) sau pentru cel minor, cum ar fi tratamentul unei afectiuni respiratoriia€œ a declarat ministrul Sanatatii, dr. Vasile Cepoi, in cadrul conferintei ZF PHARMA SUMMITa€™12.

Ministrul Sanatatii s-a aratat ingrijorat de lipsa de interes a reprezentantilor opiniei publice, a asociatiilor profesionale si de pacienti, sindicatelor fata de noua Lege a Sanatatii.

a€œAvem foarte putine propuneri la proiectul pus in dezbatere. Propunerile pe care le putem lua in consideratie sunt de forma si nu de fond. Avem si propuneri care nu au legatura cu Sanatatea, ca de exemplu cererea de desfiintare a Institutului Cultural Roman”, a mai spus dr. Vasile Cepoi, in timpul dezbaterilor.

Ministrul Sanatatii a reafirmat ca, in conformitate cu intelegerile dintre autoritatile romane si organismele internationale, Legea Sanatatii ar trebui sa intre in dezbaterea Parlamentului Romaniei, in prima parte a lunii decembrie.