Ministrul Sănătății: Nu vrem să închidem spitale. Oamenii au nevoie de servicii medicale de bună calitate, care să fie accesibile

0
165

Nu vrem să închidem spitale, a declarat, vineri, ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, precizând că trebuie găsite soluţii pentru ca cetăţenii să beneficieze de servicii medicale de calitate.

„Nu vrem să închidem spitale, dar să reconverteşti spitale în unităţi medicale care oferă servicii medicale, de exemplu ambulatorii, spitalizare de zi, este cu totul şi cu totul altceva. Până la urmă, cred că cetăţenii din Urziceni au nevoie de servicii medicale. Pentru că am văzut ce le oferă spitalul. Atunci, dacă acolo se poate dezvolta, pentru că au echipamente, au oameni care ar putea să lucreze acolo în două ture şi să ofere investigaţii medicale, diagnostic şi tratament….Nu îi împiedică nimeni pe primari, pe preşedinţii de consilii judeţene să lucrăm împreună încât să găsim o soluţie corectă pentru furnizarea de servicii medicale în sistem ambulatoriu, pentru că ăsta va fi viitorul”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Oamenii au nevoie de servicii medicale şi „nu de un loc unde să se ducă, dar să nu găsească pe nimeni”, a afirmat ministrul.

„Ca ministru al Sănătăţii spun că oamenii din România au nevoie de servicii medicale de bună calitate care să fie accesibile nu numai ca şi apropiere, ci şi o durată cât mai lungă din timpul zilei sau din timpul weekendului. (…) Nu închidem spitale. Să fie foarte clar, ci trebuie să găsim soluţia pentru servicii”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Totodată, ministrul Sănătăţii a afirmat că nu cunoaşte „instituţia suspendării” managerului unui spital, referindu-se la decizia de suspendare a managerului Spitalului Municipal din Urziceni.

„Este decizia celui care a încheiat contract de management cu acest manager, nu cunosc instituţia suspendării managerului. Eu personal nu o cunosc”, a spus ministrul.

„Toată lumea a vrut spitale (autorităţile locale – n.r.) în 2009. Gestionarea responsabilă a acestor spitale întârzie sau lipseşte în foarte multe locuri”, a mai afirmat ministrul.

 

Articolul precedentManagerul SUUB: Peste 3.000 de porții de mâncare, preparate zilnic în blocul alimentar. Acestea sunt împărțite în 20 de regimuri specifice fiecărei patologii
Articolul următorMinistrul Rafila: Rețelele electrice și de gaze medicale au fost evaluate în circa 300 de unități sanitare din țară