Ministrul Sănătății: Lucrăm la o regândire a sistemului de sănătate publică din România

0
248

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, aflat vineri într-o vizită de lucru la Craiova, că în acest moment se lucrează la o regândire a sistemului de sănătate publică din țara noastră.

În acest context, ministrul a precizat că unul dintre centrele regionale ale Institutului Național de Sănătate Publică va fi la Craiova.

”Lucrăm la o regândire a sistemului de sănătate publică din România și unul dintre centrele regionale ale Institutului Național de Sănătate Publică vrem să îl facem la Craiova încât să fim mult mai bine pregătiți nu numai din punctul de vedere al urgențelor de tip pandemic și de coordonarea activităților de sănătate publică, dar și în ceea ce privește o evaluare corectă a nevoii de servicii de sănătate și o mapare a resurselor existente și a nevoilor viitoare pentru această regiune”, a declarat ministrul Rafila în cadrul unei conferințe de presă.

Ministrul Sănătății a mai precizat că în cadrul vizitei sale de lucru a mers și la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova, unde se dezvoltă o zonă pentru marii arși.

”La Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova se dezvoltă foarte rapid și foarte frumos o zonă de terapie a pacienților cu arsuri extinse, o zonă pentru marii arși. Ceea ce este îmbucurător, și o zonă de chirurgie cardiovasculară care, din motive mai puțin obiective cred, nu este funcțională pentru că nu s-a aprobat încă structura acestei unități care are nu numai dotare ci și competență profesională”, a mai subliniat ministrul.

Articolul precedentMinistrul Rafila: Ministerul Sănătății tocmai a terminat protocoalele și ghidurile de practică medicală standardizate în domeniul transplantului
Articolul următorGermania: Un vaccin adaptat la varianta Omicron a SARS-CoV-2, administrat din septembrie