Ministrul Rafila: Ministerul Sănătății tocmai a terminat protocoalele și ghidurile de practică medicală standardizate în domeniul transplantului

0
260

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a precizat că Ministerul Sănătății tocmai a terminat protocoalele și ghidurile de practică medicală standardizate în domeniul transplantului, după care vor lucra medicii din toate centrele acreditate din țară.

Mai mult, ministrul a mai spus că se are în vedere și dezvoltarea și implementarea funcționalităților registrului național de transplant astfel încât alegerea să fie bazată pe criterii obiective.

”Ministerul Sănătății tocmai a terminat protocoalele și ghidurile de practică medicală standardizate în domeniul transplantului, după care vor lucra medicii din toate centrele acreditate din țară. Un proiect realizat în premieră în România, prin fonduri europene. În ghiduri sunt prevăzute și criteriile după care vor fi aleși bolnavii care vor beneficia de transplant. În plus, ne propunem să dezvoltăm și să implementăm funcționalitățile registrului național de transplant, astfel încât alegerea să fie bazată pe criterii obiective.”, a precizat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, în cadrul unui comunicat de presă remis cu prilejul Zilei Naționale a Transplantului.

Potrivit Ministerului Sănătății, în acest moment sunt mii de pacienți pe listele de așteptare pentru transplant.

Articolul precedentArafat: O a doua mașină de terapie intensivă, operaționalizată la Timișoara
Articolul următorMinistrul Sănătății: Lucrăm la o regândire a sistemului de sănătate publică din România