Germania: Un vaccin adaptat la varianta Omicron a SARS-CoV-2, administrat din septembrie

0
143

Un vaccin adaptat la varianta Omicron de coronavirus va începe să fie administrat în Germania din septembrie, a anunţat, duminică, ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, relatează dpa.

„Vom avea un vaccin care protejează împotriva variantelor Omicron – ne aşteptam acest lucru în septembrie”, a declarat ministrul german pentru ziarul Bild am Sonntag.

Faptul că noi variante de coronavirus apar în continuare a făcut „mult mai dificil să ne pregătim pentru mutaţii”, a mai spus Lauterbach.

„Este foarte posibil să apară o variantă Omicron foarte contagioasă care să fie la fel de mortală ca Delta. Ar fi cea mai mortală variantă”, a mai spus ministrul.

Incidenţa pe şapte zile în Germania a scăzut sub 1.000 de noi infectări la 100.000 de locuitori în această săptămână, pentru prima dată din ianuarie.

Institutul Robert Koch (RKI) a raportat 876 noi infecţii la 100.000 de locuitori sâmbătă, o scădere semnificativă faţă de media de vineri de 1.001 cazuri.

Articolul precedentMinistrul Sănătății: Lucrăm la o regândire a sistemului de sănătate publică din România
Articolul următorMonitorul Oficial: Ordinul privind aprobarea modelului unic al certificatului de concediu medical, modificat