Ministrul Sănătății, întâlnire cu sindicaliștii serviciilor de Ambulanță

0
275
foto: Ministerul Sănătăţii - România
În cursul zilei de joi, ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila a avut o întâlnire de lucru cu sidicaliști ai ambulanțierilor – președinte al Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, președintele Federației Naționale Sindicale “Ambulanța” din România(FNSAR), Gheorghe Chiș, prim-vicepreședintele Federației, Marian Rotaru, secretarul general, Rareș Ghilea și vicepreședinții Gheorghe Brișcaru, Ionel Ianc, Victor Țepeș – în cadrul căreia au fost discutate revendicările de natură salarială, administrativă și dotare a Serviciilor de Ambulanță.
Printre solicitările liderilor amintiți s-au aflat acordarea salariilor de bază a operatorilor registratori de urgență și personalului TESA care nu au beneficiat de creșterea salariului de bază la nivelul grilei din 2022, corectarea procentelor de sporuri pentru condiții deosebit de periculoase pentru personalul medico-sanitar și auxiliar sanitar din serviciile de ambulanță, precum și creșterea indemnizației de hrană.
De asemenea, s-a discutat despre urgentarea adoptării actului normativ care reglementează numărul de zile de concediu, în vederea semnării cât mai rapide a contractului colectiv de muncă.

MS: S-au găsit soluții pentru acoperirea deficitului de personal care se ridică la 45%

„Ministerul Sănătății a făcut pași importanți pentru deblocarea posturilor în sistemul sanitar, memorandumul pentru scoaterea la concurs a aproximativ 4.000 de posturi în unitățile sanitare subordonate Ministerului Sănătății, inclusiv în Serviciile de Ambulanță urmând să fie aprobat în scurt timp de Guvern.
În cadrul întâlnirii, s-a analizat proiectul Legii salarizării care a fost înaintat de Ministerul Sănătății, Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, pentru funcțiile din Serviciile Publice de Ambulanță.
S-a discutat și s-a convenit o intâlnire interministerială între Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale în vederea urgentării aplicării Legii nr. 5/2021″ –transmite Ministerul Sănătății, precizând că Alexandru Rafila a insistat asupra înlocuirii parcului auto învechit cu ambulanțe noi, achiziționate din fonduri publice.
Articolul precedentSanitas: „Ministerul Muncii ne-a solicitat transmiterea echipei de negociere”
Articolul următorGuvern: OUG pentru construirea de spitale în toate regiunile țării