Sanitas: „Ministerul Muncii ne-a solicitat transmiterea echipei de negociere”

0
215
Joi, 8 iunie – zi de acțiuni și promisiuni sindicale: la scurt timp după ce Federația Solidaritatea Sanitară a scos mii de oameni în fața ministerelor Municii, Sănătății și Parlamentului, Sanitas anunță că „a obținut demararea negocierilor pentru contractul colectiv de muncă la nivel de sector de negociere colectivă Asistență socială”.
Astăzi, 8.06.2023, Ministerul Muncii a dat curs cererii Federaţiei Sanitas şi ne-a solicitat transmiterea echipei de negociere şi semnare a CCM. Așadar, încă o revendicare a Sanitas în favoarea membrilor noștri din Asistența socială își găsește soluția.
Reamintim că demersurile și presiunile Sanitas din ultimele luni, în acest scop, au culminat cu notificarea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, în data de 30 mai 2023, asupra faptului că sunt întrunite premisele declanşării conflictului colectiv de muncă la nivelul sectorului de negociere colectivă Asistența socială.
O altă revendicare a Federației în favoarea colegilor noștri – atât a celor din Asistență socială, cât și din Sănătate – s-a materializat astăzi, 08.06.2023, prin adoptarea de către Guvernul României a ordonanţei de urgenţă conform căreia salariile de bază pentru toate funcţiile din cele două domenii vor crește conform prevederilor Legii salarizării bugetare, la nivelul anului 2022″ – transmit liderii Sanitas.
Articolul precedentSpitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” Galaţi, nou ambulatoriu de specialitate
Articolul următorMinistrul Sănătății, întâlnire cu sindicaliștii serviciilor de Ambulanță