Ministrul Sanatatii: Din necesarul estimat de 2 – 2,2 milioane de doze de vaccin gripal, Ministerul a achizitionat doar 1,5 milioane

0
29

Ministrul Sanataţii, Victor Costache, a declarat ca medicii de familie au estimat un necesar de aproximativ 2 – 2,2 milioane de doze de vaccin gripal pentru acest sezon rece şi ca Ministerul Sanataţii a achiziţionat numai 1,5 milioane de doze, care au sosit destul de tarziu.
„Daca vorbim cu medicii de familie, şi asta am facut inainte de a prelua mandatul (…) – mi-au spus ca au estimat un necesar aproximativ de 2 – 2,2 milioane de doze. Din pacate, Ministerul Sanataţii (MS) a achiziţionat numai 1,5 milioane de doze. Şi nu asta e cea mai mare problema, ci ca dozele au ajuns tarziu şi au fost livrate şi mai tarziu. in momentul de faţa sunt vaccinate aproximativ de 980.000 de persoane şi toate aceste 1,5 milioane de doze au fost achiziţionate şi distribuite. Nu trebuie sa repetam greşelile din anii anteriori, fiindca aceasta criza a vaccinurilor este recurenta. Perioada rece e impredictibila in Romania (…), sfatul meu este ca atunci cand avem dozele, sa le folosim, pentru ca va ajuta cu siguranţa”, a afirmat Victor Costache la un post de televiziune.
in privinţa unei legi in domeniu, Victor Costache a afirmat ca MS va prezenta in perioada urmatoare mai multe campanii pentru a apara conceptul de vaccinare.
„Acum 10 ani am ajuns la acea campanie eşuata de vaccinare impotriva cancerului de col uterin care a declanşat o reacţie a opiniei publice deoarece aceasta nu a fost deloc pregatita şi au aparut aceste semnale din opinia publica impotriva vaccinarii. Şi de atunci nu numai ca vaccinul impotriva cancerului de col uterin a fost compromis, ci şi insaşi ideea de vaccinare. Numai o parte a statelor membre ale UE au impus vaccinarea. (…) Cred in campanii foarte bune de comunicare, cred in instinctul şi dorinţa parinţilor de a dori ceea ce este mai bun pentru copiii lor. (…) Lucram impreuna cu Organizaţia Mondiala a Sanataţii (…) şi vom prezenta in perioada urmatoare mai multe campanii pentru a apara conceptul de vaccinare”, a precizat ministrul Sanataţii.

Articolul precedent199 de vieti salvate datorita donatorilor in moarte cerebrala, de la inceputul anului
Articolul următorAlcoolul preparat in cazane metalice cu plumb in compozitie ne poate imbolnavi – toxicolog