Copiii internati la Institutul Marius Nasta au primit cadouri de la Mos Nicolae

0
55

Zeci de copii cu tuberculoza au uitat pentru cateva ore de afectiunea lor si l-au sarbatorit pe Mos Nicolae. Micutii internati la Institutul Marius Nasta au fost vizitati de ajutoarele Mosului, care au cantat si i-au bucurat pe micii pacienti. Apoi, dupa ce s-a asigurat ca toti copiii au fost cuminti, Spiridusul a impartit cadouri celor prezenti.

La jocuri au participat si angajatii institutului, in frunte cu managerul Beatrice Mahler.

”(A fost – n.r.) foarte placut, trebuie sa fim impreuna cu copiii si alaturi de ei, pentru ca perioada petrecuta in spital de bolnavii de tuberculoza este foarte lunga, iar impactul este foarte mare (…) Consider ca Mos Nicolae trebuie sa devina o traditie pentru totii copiii din Romania si pentru copiii bolnavi de tuberculoza. De aceea vreau sa multumesc sponsorilor si ONG-urilor care au fost alaturi de noi si ne-au ajutat sa oferim bucurie acestor copii bolnavi”, a declarat dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta.

Dr. Mahler a explicat ca tratamentul in cazul copiilor este identic cu cel al adultilor. Schema de tratament este insa una dura si are si reactii adverse, de aceea copiii trebuie protejati in mod special pentru a nu se imbolnavi.

”Tuberculoza copilului este o tuberculoza care nu se transmite la alt copil sau la adult. Este o forma de tuberculoza foarte severa daca nu este tratata si care afecteaza tot organismul, nu doar plamanul, ca in cazul adultului. Copilul este o victima a unui adult bolnav care nu se diagnosticheaza la timp. De aceea, indemnul meu este ca orice adult care tuseste mai mult o luna sa isi faca un consult pneumologic pentru a proteja in primul rand copiii din jurul lui si, bineinteles, sanatatea proprie”, a afirmat ea

Articolul precedent199 de vieti salvate datorita donatorilor in moarte cerebrala, de la inceputul anului
Articolul următorAlcoolul preparat in cazane metalice cu plumb in compozitie ne poate imbolnavi – toxicolog