Conf. dr. Diana Paun: Lupta impotriva rezistentei la antimicrobiene necesita cooperaresi parteneriat

0
21

Rezistenta antimicrobiana reprezinta o preocupare la nivel mondial, ce necesita cooperare si parteneriat intre toti factorii din domeniu. Este mesajul transmis de consilierul de stat in cadrul Administraţiei Prezidenţiale, conf. dr. Diana Paun.

”Rezistenţa antimicrobiana reprezinta din nefericire o deficienţa majora in sistemul sanitar romanesc. Cel mai recent profil de ţara State of Health in the European Union, publicat pe 28 noiembrie 2019, menţioneaza ca: nivelurile de rezistenţa la antimicrobiene se menţin ridicate in Romania. in 2017 s-a constatat, in urma testarilor, ca 22,5% din izolatele de klebsiella pneumoniae erau rezistente la carbapeneme, o clasa de antibiotice de ultima linie”, a spus Paun, care a participat la Atelierul „Rolul unei agende strategice comune de cercetare şi inovare la nivel global pentru controlul rezistenţei la antibiotice”, organizat de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militara „Cantacuzino”.

Consilierul de stat a subliniat necesitatea unei abordari „consecvente, strategice, comune” la nivel european şi internaţional şi a salutat colaborarea dintre ministerele din Romania pe aceasta tema, potrivit Agerpres.

Articolul precedent199 de vieti salvate datorita donatorilor in moarte cerebrala, de la inceputul anului
Articolul următorAlcoolul preparat in cazane metalice cu plumb in compozitie ne poate imbolnavi – toxicolog