Peste 3.200 de absolventi ai facultatilor de medicina, medicina dentarasi farmacie sustin examenul de rezidentiat la Bucuresti

0
28

Peste 3.200 de absolventi ai facultatilor de medicina, medicina dentara si farmacie s-au inscris pentru a sustine examenul de admitere in rezidentiat la Centrul Universitar Bucuresti, adica 36,72% din numarul total de inscrisi. Este vorba despre  2.274 candidati pentru domeniul medicina, 695 pentru medicina dentara si 290 pentru domeniul farmacie.

Repartiţia candidaţilor pe sali este deja disponibila, impreuna cu harta locaţiilor, pe site-ul: rezidentiat.umfcd.ro

Concursul, organizat de Ministerul Sanatatii, va avea loc duminica la nivel national, in centrele universitare Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Targu-Mureş şi Timişoara.

in total, in cele sase centre de examen si-au depus dosarele pentru participare 8.876 de candidati, dintre care 6.283 pentru domeniul medicina, 1.740 pentru medicina dentara si 853 pentru domeniul farmacie.

Ministerul Sanatatii a scos la concurs pentru aceasta sesiune de examen, 4.710 locuri si posturi, astfel: 3.960 in domeniul medicina, 398 in domeniul medicina dentara, 256 pentru farmacie, respectiv 96 de locuri pentru Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Justitiei si Ministerul Afacerilor Interne, ministerele care au retea sanitara proprie.

,,Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila s-a pregatit intens pentru buna desfasurare a acestui concurs extrem de important pentru viitoarea generatie de medici si farmacisti. Dintre cei 3259 de candidaţi inscrişi in centrul universitar Bucureşti, 1902 sunt absolvenţi ai Universitaţii de Medicina şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti”, a declarat Academician Ioanel Sinescu, Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti.

Prof. Dr. Catalina Poiana, Prorectorul cu probleme de invatamant postuniversitar al Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti si Presedintele comisiei locale de rezidentiat – centrul universitar Bucuresti a precizat ca „in calitate de coordonator al concursului de rezidentiat pentru centrul universitar Bucuresti am depus toate eforturile, alaturi de colegii mei, pentru a asigura desfasurarea in conditii cat mai bune a examenului de admitere in rezidentiat din acest an, in pofida timpului scurt avut la dispozitie. Am solicitat tuturor celor care participa la organizarea concursului, implicare, pentru ca este un volum important de munca, iar noi avem o mare responsabilitate fata de absolventi – viitorul medicinei romanesti, pentru care acest concurs este poate cel mai important din cariera lor. Romania are nevoie de medici si farmacisti, iar acest examen reprezinta poarta de intrare prin concurs in sistemul medical romanesc. Pe viitorii rezidenti din Bucuresti ii asiguram ca vor beneficia de o pregatire de inalt nivel si o experienta profesionala competitiva in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila. Le urez tuturor candidatilor mult succes!”.

 

Cum se desfasoara concursul?

 

Concursul se desfasoara sub forma unui test-grila, cu cate 200 de intrebari identice pentru toate centrele universitare, pe o durata de patru ore.

Punctajul minim de promovare este de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu, potrivit metodologiei de concurs stabilite de catre Ministerul Sanatatii. Ocuparea locurilor si a posturilor in specialitate se va face in ordinea punctajului de promovare obţinut, alcatuindu-se o singura clasificare naţionala pentru fiecare domeniu.

Articolul precedent199 de vieti salvate datorita donatorilor in moarte cerebrala, de la inceputul anului
Articolul următorAlcoolul preparat in cazane metalice cu plumb in compozitie ne poate imbolnavi – toxicolog