Ministrul Sănătății, despre vaccinul HPV: Va fi compensat din această toamnă

0
207

Ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a anunțat, joi, că vaccinul HPV va fi compensat din această toamnă, „probabil din septembrie – octombrie”.

„Compensarea devine operaţională din această toamnă, probabil luna septembrie, septembrie-octombrie, va deveni operaţională. Nu e vorba doar de vaccinul HPV, e vorba şi de alte tipuri de vaccinuri de interes pentru public, cum e vaccinul gripal sau de vaccinuri pentru pacienţii cu boli cronice. E o schimbare şi aici, totală, de sistem. În primul rând, că nu era niciun sistem pentru pacienţii cu boli cronice. Îşi cumpărau vaccinurile şi păcat că nu sunt cei de la Asociaţia Pacienţilor cu Boli Cronice aici, să vă spună ce eforturi financiare trebuiau să facă, ca să se vaccineze. Din această toamnă, sigur că depinde foarte mult şi de fluxurile financiare, dar vă garantez că în această toamnă vaccinul HPV va fi compensat”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

„Ceea ce este cel mai important va fi compensat, parţial, e adevărat, şi pentru femeile între 18 şi 45 de ani şi pentru băieţi”, a adăugat ministrul Sănătății.

Articolul precedentMinistrul Sănătății, despre Planul Național de Control al Cancerului: E un Plan care durează cinci ani, e un proces
Articolul următorMichael Schenker, președintele Comisiei de Oncologie din Ministerul Sănătății: „Planul de Combatere a Cancerului nu se poate implementa peste noapte”