Ministrul rafila, despre criza de medicamente: Se manifestă la nivelul întregii Uniuni Europene

0
136

Criza de medicamente nu este o problemă specific românească, ci se manifestă la nivelul întregii Uniuni Europene, iar în România s-au luat măsuri concrete care să ducă la rezolvarea acestei crize şi la încurajarea producerii şi comercializării de medicamente pe piaţa românească, a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

„România a trecut mult mai bine decât marea majoritate a ţărilor europene de perioada sezonului gripal, iar acele lipsuri de medicamente antitermice şi antivirale au fost extrem de reduse, au fost produse similare în cantităţi suficiente, cu foarte mici sincope, dar am reuşit să le rezolvăm. Avem un foarte bun parteneriat atât cu industria producătoare cât şi cu Colegiul Farmaciştilor, iar măsurile pe care le-am propus de reglare a taxei clawback şi de aliniere a preţurilor pentru medicamentele generice, medicamentele ieftine, sperăm să fie acceptate. Sunt răspunsuri care vor duce cu siguranţă la prezenţa acestor produse pe piaţa românească”, a declarat ministrul Sănătății, într-o conferință de presă la Timișoara.

Articolul precedentRomânia pregăteşte, în două orașe, zeci de paramedici din Ucraina, în cadrul unui acord NATO
Articolul următorMinistrul Sănătății, despre consumul de antibiotice: Să tratăm pacienţii cu antibiotic atunci când este nevoie, atât timp cât este nevoie