Ministrul Educatiei cere inspectoratelor scolare sa aplice corect metodologia de examinare a starii de sanatate a copiilor

0
21

Ministrul educatiei, Sorin Cimpeanu, a discutat cu sefii inspectoratelor scolare despre metodologia de examinare a starii de sanatate a prescolarilor si elevilor, cu prilejul inceperii noului an scolar.

Adeverintele medicale si certificatele epidemiologice sunt singurele documente care trebuie prezentate unitatilor scolare unde copiii sunt inscrisi. in acest sens ministrul Cimpeanu a solicitat sefilor inspectoratelor scolare sa supravegheze aplicarea cu discernamant a metodologiei de examinare a starii de sanatate a acestora, respectiv acordarea asistentei medicale gratuite, conform unui comunicat de presa publicat pe site-ul ministerului.

„Nu facem exces de zel. Cunoasteti ordinul de ministru: adeverinta medicala si certificat epidemiologic. Nu trimiteti copiii la analize, inutil. Precizarile si formatul acestor doua documente sunt foarte clare”, a transmis ministrul educatiei, conform aceleiasi surse.

Ad in title

Articolul precedentOMS: Alaptarea in primii 2 ani de viata reduce riscul obezitatii si al bolilor netransmisibile
Articolul următorMinistrul Sanatatii: „Am sustinut un clawback diferentiat”