Romania, prezenta la deschiderea celei de-a 65-a sesiuni a Comitetului Regional al OMS Europa

0
49

Romania se numara printre cele 52 de state care participa, in data de 14 septembrie 2015, la deschiderea celei de-a 65-a sesiuni a Comitetului Regional al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Europa. Deschiderea se desfasoara in prezenta presedintelui Lituaniei, Dalia Grybauskaite si al directorului general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Margaret Chan.

Delegatia Romaniei este condusa de catre Razvan Vulcanescu, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii si prof. univ. dr. Alexandru Rafila, membru in Comitetul Permanent al Biroului Regional OMS Europa.

O atentie deosebita este acordata vaccinarii si acoperirii vaccinale. Potrivit subsecretarului de stat in Ministerul Sanatatii, Razvan Vulcanescu, „in contextul actual, s-a subliniat sustinerea masurilor pentru asigurarea unei acoperiri vaccinale care sa duca la eliminarea bolilor transmisibile prevenibile din regiunea europeana si implementarea unui program agreat de catre statele membre si care sa se aplice de catre acestea privind procedurile in domeniul sanatatii publice pentru situatia refugiatilor si a migrantilor.”

in acelasi timp, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, membru in Comitetul Permanent al Biroului Regional OMS Europa, a precizat ca „se doreste ca statele membre sa poata sa aplice politici de sanatate care sa asigure accesul la vaccinare astfel incat sa fie evitate situatii ca cele aparute in cursul acestui an in regiunea europeana cand s-au inregistrat decese la copii cauzate de rujeola, difterie, tetanos sau complicatii grave cauzate de poliomielita.”

De altfel, reprezentantul Romaniei in Comitetul Permanent va prezenta in zilele ce urmeaza Declaratia statelor membre in domeniul controlului tuberculozei si a preocuparii pentru limitarea extinderii TB multidrog rezistente.

Articolul precedentOMS: Alaptarea in primii 2 ani de viata reduce riscul obezitatii si al bolilor netransmisibile
Articolul următorMinistrul Sanatatii: „Am sustinut un clawback diferentiat”