Ministerul Sanatatii va implementa planul de ingrijire pe termen lung si mediu in cazul ranitilor de la Colectiv

0
20

Ministerul Sanatatii a anuntat ca pacientii cu arsuri transferati in strainatate vor continua tratamentul de recuperare in spitalele in care sunt internati, conform recomandarilor specialistilor.

in cursul zilei de luni, 7 decembrie 2015, la Ministerul Sanatatii se va intruni o comisie de specialisti care va analiza situatia pacientilor cu arsuri aflati in ingrijirea spitalelor din Romania, in vederea implementarii planului de ingrijire pe termen mediu si lung. Acest plan include atat ingrijirile medicale de recuperare cat si asistenta psihologica si sociala pentru pacienti si familiile acestora, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului.

in situatiile in care exista recomandare din partea specialistilor, Ministerul Sanatatii va aproba transferul in strainatate al pacientilor cu arsuri aflati in ingrijirea spitalelor din Romania, la fel ca in celelalte cazuri se mai precizeaza in comunicat.

Ad in title

Costurile acestor tratamente vor fi acoperite de Ministerul Sanatatii, conform prevederilor legale.

Articolul precedentRealitatea infectiilor intraspitalicesti in Romania. Prof. dr. Alexandru Rafila: „In Romania nivelul de raportare este de cel putin de 10 ori mai mic decat in UE”
Articolul următorPrevenirea infectiilor intraspitalicesti: spalatul riguros pe maini si curatenia limiteaza semnificativ raspandirea bacteriilor