Ministrul Sanatatii, dr. Vasile Cepoi a decis constituirea unui grup de lucru format din reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Sanatatii, Ministerului de Justitie, Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si reprezentanti ai industriei medicamentelor in vederea realizarii unei analize de impact, privind modificarea taxei clawback, potrivit unui comunicat de presa remis Sanatatea TV.

„Am decis constituirea unui grup de lucru alcatuit din reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Sanatatii, Ministerului de Justitie, Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si reprezentanti ai industriei de medicamente care are ca obiectiv realizarea unei analize de impact privind modificarea formulei de calcul a taxei de clawback. Se vor face simulari care sa evidentieze cum vor influenta aceste modificari structura bugetului”, a declarat ministrul Sanatatii, dr. Vasile Cepoi dupa intalnirile avute pe aceasta tema.

Pana la 15 iunie 2012, grupul de lucru are ca termen finalizarea acestei analize de impact, pe baza careia se vor lua urmatoarele decizii privind modificarea taxei clawback. Reprezentantii asociatiilor producatorilor romani si internationali de medicamente (ARPIM) si cei ai Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice (APMGR) au fost de acord cu varianta de lucru propusa si vor face parte din grupul de lucru.