Acad. prof. univ. dr. Laurentiu M. Popescu de la Institutul „Victor Babes” din Bucuresti a fost distins cu un important premiu, „Medalia de Merit” pentru 2012 a Academiei Internationale de Cercetari Cardiovasculare, in cadrul celui de-al 6 lea Congres Asiatic de Cardiologie, desfasurat in perioada 25-26 mai 2012 in China.

Premiul este considerat de varfurile medicinei internationale ca un adevarat premiu Nobel de Cardiologie. in cadrul expunerii sale de la Congresul Asiatic de Cardiologie, acad. Laurentiu M. Popescu a lansat tandemul telocite-celule stem in tratamentul unor boli cardiace, expunerea starnind un real interes din partea audientei.

De asemenea, prof. univ. dr. Piero Anversa de la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii, distins cu „Medalia de Merit”, a pledat in cadrul sesiunii „Celule Stem in Inima” pentru folosirea celulelor stem proprii pacientului pentru refacerea muschiului inimii, prezentand rezultatele unor cercetari de ultima ora in acest domeniu.

Al 6- lea Congres Asiatic de Cardiologie desfasurat in China s-a bucurat de prezenta a peste 4000 de cardiologi din intreaga lume.