Ministerul Sanatatii: Spitalele municipale si orasenesti urmeaza sa fie dotate cu aparatura medicala de baza

0
215

Ministerul Sanatatii va derula un program pentru dotarea spitalelor municipale si orasenesti cu aparatura medicala de baza, informeaza un comunicat de presa emis de institutie.

„Este nevoie sa oferim pacientilor servicii medicale cat mai aproape de casa. Trebuie sa sprijinim spitalele mici sa faca acest lucru. Avem un program pentru dotarea acestor spitale cu aparatura necesara investigatiilor de baza. De exemplu, la Urziceni vom acorda finantare pentru achizitionarea unui aparat de radiologie, de care spitalul de aici are nevoie. De asemenea, vom aplica o noua politica de resurse umane, astfel incat medicii tineri sa fie atrasi sa lucreze in spitalele mici din tara”, a declarat Sorina Pintea in cadrul unei vizite la Spitalul Municipal Urziceni.

Ministrul Sanatatii va vizita in perioada urmatoare mai multe spitale din tara pentru a analiza impreuna cu autoritatile locale managementul unitatilor sanitare, indicatorii de performanta si modul in care pot fi imbunatatite serviciile medicale acordate pacientilor, se mai arata in comunicatul de presa.

Articolul precedentZiua Mondiala de Constientizare a Autismului, marcata la Bucuresti printr-un mars
Articolul următorIoan Aurel Pop este noul Presedinte al Academiei Romane