Ioan Aurel Pop este noul Presedinte al Academiei Romane

0
181

Academicianul Ioan Aurel Pop este noul Presedinte al Academiei Romane. Ales astazi cu 86 de voturi pentru un mandat de 4 ani, Ioan Aurel Pop (63 de ani) este Rectorul Universitatii Babes Bolyai din Cluj-Napoca din 2012.

Nascut in satul Santioana, judetul Cluj, a absolvit Liceul „Andrei Şaguna” din Brasov si a urmat cursurile Facultatii de Istorie si Filosofie a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, pe care le-a incheiat ca sef de promotie. Este profesor universitar, cu doctorat in istorie, membru al Academiei Romane din 2010 si al Academiei Europene de stiinta si Arta din Salzburg din 2013.

Autor a peste 50 de carti, editii de izvoare istorice, tratate si manuale universitare, volume ingrijite si a peste 300 de studii, articole, recenzii, dari de seama, cronici, Ioan Aurel Pop a fost Directorul Centrului Cultural Roman din New York (1994-1995) si Directorul Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica din Venetia (2003-2007).

in 2015 a primit Ordinul National „Steaua Romaniei”.

Articolul precedentMinisterul Sanatatii: Spitalele municipale si orasenesti urmeaza sa fie dotate cu aparatura medicala de baza
Articolul următor1500 de medici si 95 de asistenti medicali la Conferinta Nationala de Medicina Familiei, Editia a XIV-a