Ministerul Sănătății: „Primul lot, de 200.000 carduri de sănătate, se va livra până la data de 31 noiembrie”

0
185

Ministerul Sănătăţii anunţă un nou acord-cadru cu Compania Naţională „Imprimeria Naţională” SA pentru reluarea procesului de tipărire a cardului naţional de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani şi/sau au dobândit calitatea de asigurat ulterior momentului distribuirii iniţiale.

Acordul-cadru a fost încheiat pe o perioadă de trei ani și are ca obiectiv realizarea unei cantități de 1,2 milioane carduri de sănătate.

Potrivit unui comunicat, procesul de retipărire a cardurilor de sănătate a început, urmând ca un număr de 400.000 de carduri de sănătate să fie livrate către Casele Județene de Asigurări de Sănătate în două loturi:

„Primul lot, de 200.000 de carduri de sănătate, se va livra până la data de 31 noiembrie 2023, iar al doilea lot are ca termen de livrare data de 15 decembrie 2023. Bugetul alocat pentru tipărirea celor 400.000 de carduri este de aproximativ 5,5 milioane lei” – informează ministerul.

Cardul de sănătate este instrumentul prin care se face dovada calității de asigurat la accesare serviciilor medicale și care confirmă prezența asiguratului la unul din furnizorii de servicii medicale din sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Foto: MS

Articolul precedentZiua Mondială a Osteoporozei, marcată în fiecare an la 20 octombrie
Articolul următorNou program de acțiuni prioritare privind neuroreabilitarea timpurie a pacienților cu accidente vasculare cerebrale acute (AVC)