Ministerul Sanatatii: Preturile la medicamentele de uz uman trebuie actualizate pana pe 10 martie 2015

0
60

Ministerul Sanatatii solicita tuturor Detinatorilor de Autorizatie de Punere pe Piata sau reprezentantilor acestora sa isi actualizeze, pana la data de 10 martie 2015, toate preturile la medicamentele de uz uman, in conformitate cu Ordinul Ministrului Sanatatii 75/2009.

„Aceasta intrare in normalitate a preturilor medicamentelor inseamna de fapt o schimbare in beneficiul sistemului de sanatate, astfel incat majoritatea medicamentelor vor avea o revizuire in scadere a preturilor. Asta va insemna o economie substantiala la bugetul de stat, care se va regasi in tratamente si medicamente inovatoare pentru pacienti”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Astfel, in temeiul Ordinului Ministrului Sanatatii nr. 75/2009, pretul medicamentelor trebuie sa fie mai mic sau cel mult egal cu cel mai mic pret al aceluiasi medicament din 12 tari: Republica Ceha, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Austria, Belgia, Italia, Lituania, Spania, Grecia si Germania.

Pretul medicamentelor va fi avizat pe o perioada de un an, calculata de la data avizarii, conform legislatiei in vigoare.

Articolul precedentDiabetul zaharat – dezbatut in cadrul cursului DIAMOND, editia Ploiesti
Articolul următorCOPAC solicita Ministerului Sanatatii masuri pentru stoparea exportului paralel al medicamentelor