Ministerul Sanatatii: Pacientul de la Spitalul Bagdasar-Arseni a fost colonizat cu germeni de spital

0
21

Pacientul in varsta de 44 de ani, internat la Spitalul Bagdasar-Arseni in data de 10 iulie 2016, dupa accidentul aviatic din Comana, judetul Giurgiu, a dezvoltat o colonizare cu germeni de spital, se arata in Raportul final inaintat de inspectorii din cadrul Directiei de Sanatate Publica Bucuresti (DSP) catre Ministerul Sanatatii (MS) in urma verificarilor de la unitatea spitaliceasca.

Din acest raport reiese ca pacientul prezinta bacteriile Acinetobacter baumanii (multirezistenta) și Klebsiella. Prin urmare, barbatul a fost izolat intr-o rezerva din cadrul sectiei de terapie intensiva. in ceea ce priveste existenta unei infectii, documentele analizate de inspectorii DSP nu probeaza acest lucru, prezenta unei infectii depinzand de starea pacientului si de masura in care corpul acestuia are capacitatea de a limita impactul prezentei bacteriilor in organism, se mai arata in comunicatul de presa.

De asemenea, Ministerul Sanatatii infirma suspiciunile conform carora provenienta bacteriilor ar fi legata de sursa de „apa de balta”.

Ad in title

in urma controlului, societatea care asigura serviciile externalizate de curatenie a fost amendata cu 5.000 de lei, potrivit comunicatului de presa. De asemenea s-au prevazut si urmatoarele masuri: supravegherea si investigarea bacteriologica a tuturor pacientilor din salonul de politrauma, inclusiv izolarea acestora pana la parasirea sectiei ATI 1; reinstruirea personalului auxiliar care efectueaza operatiunile de curatenie si dezinfectie; intensificarea operatiunilor de igienizare si dezinfectare; asigurarea de dispensere pentru igiena si dezinfectia mainilor la toate lavoarele din sectii.

Articolul precedentDepresia postpartum: care sunt cauzele si cum trebuie abordata
Articolul următor3.168 de absolventi vor candida pentru cele 950 de locuri la buget disponibile la UMF Bucuresti