Ministerul Sănătății: Control neanunțat la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Alexandru Obregia”. Ce s-a verificat

0
289
foto: Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia

O comisie a Ministerului Sănătăţii a efectuat, astăzi, un control inopinat la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Alexandru Obregia” cu scopul de a verifica o serie de informaţii apărute în spaţiul public referitoare la posibile fapte de corupţie cu fonduri din PNRR.

 „În urma rezultatului corpului de control, daca va fi cazul, cu siguranță vom rezilia contractul de finanțare! Acest lucru se va întampla în cazul tuturor beneficiarilor unde identificăm nereguli grave și fapte de corupție!” – a declarat Secretarul de Stat Alexandru Rogobete, coordonatorul PNRR pe Sănătate.

„Discutăm despre un proiect în valoare de 5,7 milioane de lei pentru dezvoltarea infrastructurii medicale ambulatorie în Spitalul Clinic de Psihiatrie ‘Alexandru Obregia’, spital aflat în subordinea Primăriei Capitalei.

Proiectul a fost aprobat pentru finanţare integrală din PNRR în 2 februarie, iar contractul de finanţare a fost semnat la scurt timp după. Mă îngrijorează faptul că, deşi au trecut aproape șase luni de la semnarea contractului, această unitate sanitară nu a demarat efectiv procedurile de implementare, fapt care va duce nemijlocit la întârzieri în PNRR şi va afecta, global, întregul program”, a adăugat oficialul.

Potrivit acestuia, Ministerul Sănătăţii, în calitate de finanţator şi de coordonator naţional PNRR pentru componenta Sănătate, monitorizează fiecare procedură de achiziţie publică realizată cu bani europeni nerambursabili:

„Atunci când sunt sesizate încălcări sau vor exista suspiciuni cu privire la posibile fapte de corupţie, vă asigur că vom interveni rapid şi nu vom accepta ca cineva, indiferent cine este, să pună în pericol acest program. PNRR este ultimul tren pentru schimbarea înfăţişării sistemului de sănătate din România! Oameni buni! Dacă nu utilizăm corect, transparent şi în beneficiul pacienţilor aceşti bani (sume istorice pentru România) pentru a dezvolta spitalele, pentru a creşte siguranţa pacienţilor şi a actului medical, nu mai avem nicio altă şansă”, a subliniat Alexandru Rogobete.

„În calitate de secretar de stat responsabil de coordonarea la nivel naţional a PNRR din Sănătate, spun ferm: toleranţă zero pentru cei care risipesc chiar şi un euro din acest program! Aviz amatorilor! În urma rezultatului corpului de control, dacă va fi cazul, cu siguranţă vom rezilia contractul de finanţare! Acest lucru se va întâmpla în cazul tuturor beneficiarilor unde identificăm nereguli grave şi fapte de corupţie”, a mai precizat reprezentantul Ministerului Sănătății.

Articolul precedentBuzău: Focar de COVID la Spitalul de Psihiatrie Săpoca
Articolul următorSpitalului Orăşenesc Rupea: Testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV