Ministerul Sanatatii avertizeaza: Comercializarea unor medicamente neautorizate pe internet reprezinta un pericol

0
48

Comercializarea unor medicamente neautorizate pe internet reprezinta un fenomen periculos si greu de controlat, care genereaza un risc ridicat pentru sanatatea publica, avertizeaza Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat de presa.

Avertismentul a fost facut dupa ce pe internet au fost identificate mai multe site-uri care, fara permisiunea institutiei, utilizeaza identitatea Ministerului ca si garant pentru comercializarea unor medicament si dispozitive medicale, se mai arata in document.

in acest context, Ministerul mentioneaza ca se delimiteaza de asemenea actiuni desfasurate in mediul online si aminteste ca pentru orice afectiune, pacientii trebuie sa se adreseze medicului pentru a le fi prescris tratamentul corect.

De asemenea, institutia subliniaza ca automedicatia poate duce la efecte negative si consecinte pe termen lung asupra sanatatii.

Articolul precedentMinisterul Sanatatii recomanda deplasarile si expunerea prelungita la frig, in zilele cu temperaturi scazute
Articolul următorCNAS simplifica procedura de rambursare a contravalorii serviciilor medicale acordate romanilor stabiliti temporar in diaspora