Ministerul Sanatatii recomanda deplasarile si expunerea prelungita la frig, in zilele cu temperaturi scazute

0
50

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei, ca in zilele cu temperaturi scazute, sa asculte sfatul medicilor, sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea prelungita la frig, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor prin viroze respiratorii si sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume, potrivit unui comunicat de presa emis de institutie.

Totusi, daca deplasarea in spatii deschise nu poate fi evitata, Ministerul Sanatatii recomanda folosirea mijloacelor de protectie adecvate, respectiv caciuli, manusi etc. De asemenea, trebuie evitata expunerea prelungita a mainilor si picioarelor la temperaturi scazute, evitnd astfel degeraturile. in cazul simptomelor de raceala, trebuie evitata automedicatia si este recomandata consultarea medicului.

in ceea ce priveste persoanele varstnice, in special cele cu afectiuni cardiace si respiratorii, specialistii de sanatate publica din Ministerul Sanatatii recomanda ca acestea sa evite deplasarile si frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele decompensarii in conditii de temperaturi scazute.

O atentie speciala trebuie acordata in aceasta perioada si copiilor. Micutii nu trebuie lasati sa astepte in interiorul autovehiculelor parcate sau sa fie transportati pe distante lungi in vehicule fara posibilitati de climatizare si neechipate corespunzator, mai arata comunicatul de presa.

Cat despre locuintele si spatiile inchise de locuit, acestea trebuie sa fie incalzite corespunzator si trebuie evitata utilizarea instalatiilor improvizate, care pot duce la intoxicatii cu monoxid de carbon.

Totodata, Ministerul Sanatatii solicita directiilor de sanatate publica judetene si a Municipiului Bucuresti sa monitorizeze masurile care se impun la nivelul unitatilor sanitare, astfel incat acestea sa poata primi, tria si interna un numar mai mare de pacienti, pe perioada atentionarilor meteo.

Articolul precedentSondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor
Articolul următorMinisterul Sanatatii avertizeaza: Comercializarea unor medicamente neautorizate pe internet reprezinta un pericol