Ministerul Sănătății (MS) are în vedere creșterea bugetului pentru rețeaua de asistență medicală școlară cu scopul de a completa necesarul de personal medical din cabinetele medicale de medicină generală și stomatologică care funcționează în cadrul unităților de învățământ preuniversitar și universitar de stat, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Astfel, până la finalul anului în curs, MS urmează să identifice resursele financiare pentru suplimentarea unui număr de 264 posturi medici școlari, 534 posturi asistenți medicali pentru cabinete școlare, 109 posturi medici dentiști și 145 posturi asistenți medicali pentru cabinete stomatologice.

De aceste fonduri vor beneficia autorităţile locale pentru plata medicilor și asistenților școlari care vor ocupa noile posturi, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, în prezent, la nivel național, 1.302 medici (788 cu specialitatea medicină generală și 514 cu specialitatea stomatologie) și 3.630 de asistenți medicali (3262 cu specialitatea medicină generală și 368 cu specialitatea stomatologie) asigură servicii medicale în cabinetele de medicină școlară.