Aproape 8.000 de avioane ar fi necesare pentru a duce potențialul vaccin anti-COVID în toată lumea

0
550

Asociația Internațională pentru Transport Aerian (IATA) a anunțat că pentru distribuirea potențialului vaccin împotriva COVID-19 în toate colțurile lumii ar fi necesar un număr de aproape 8.000 de aeronave Boeing 747, scrie BBC.

Chiar dacă momentan nu există un vaccin împotriva noului coronavirus, totuși IATA lucrează deja cu companiile aeriene, aeroporturile, organismele globale de sănătate și firmele de medicamente în vederea punerii la punct a unui plan global de transport aerian.

”Livrarea în condiții de siguranță a vaccinurilor COVID-19 va fi misiunea secolului pentru industria aeriană globală de marfă. Dar acest lucru nu se va întâmpla fără o planificare atentă în avans. Și acum este timpul pentru a face aceste planuri”, a declarat Alexandre de Juniac, director executiv IATA, și citat de BBC.

Astfel de planuri sunt cu atât mai necesare spre a fi puse la punct cu cât transportul de vaccinuri pe cale aeriană necesită măsuri speciale și nu toate avioanele sunt pregătite deoarece este nevoie de un interval anume de temperatură, între 2 și 8 grade Celsius, pentru transportul de medicamente, mai scrie BBC.

De asemenea, IATA a atenționat că vaccinurile vor fi considerate produse de mare valoare și trebuie luate măsuri în întreaga lume cu privire la securitatea transportului acestora.

 

Articolul precedentMinisterul Sănătății are în vedere creșterea bugetului pentru rețeaua de asistență medicală școlară
Articolul următorUNOPA oferă servicii suport pentru pacienții cu HIV în contextul COVID-19