Membri de onoare ai Societatii de Neuropatie Diabetica

0
55

Personalitati medicale internationale, membri de onoare ai Societatii de Neuropatie Diabetica – NEURODIAB

Mai multi medici renumiti la nivel mondial au fost declarati membri de onoare ai Societatii de Neuropatie Diabetica in semn de recunoastere a activitatii stiintifice, precum si a contributiei pe care au adus-o in managementul acestei afectiuni, dar si cercetarii in domeniu.

Personalitatile medicale marcante s-au alaturat Societatii de Neuropatie Diabetica – NEURODIAB si au sustinut permanent proiectele de educatie medicala si campaniile de informare publica in care este implicata Societatea.

Membri de onoare ai Neurodiab au devenit:

Prof. Dr. Rodica Pop Busui, profesor de medicina interna la Universitatea din Michigan, Co-Director al Centrului de Neuropatie si Presedinte de Cercetare Clinica Universitatea din Michigan.

Prof. Andrew JM Boulton din Marea Britanie profesor de medicina, Universitatea din Manchester si medic consultant, Manchester Royal Infirmary, presedinte al Initiativei Internationale pentru Educatia in Diabet.

Prof. Dan Ziegler din Germania, sef sectia de Neuropatie la Centrul German de Diabet din cadrul Universitatii Heinrich Heine, Germania.

Dr. Vilma Urbancic din Slovenia, medic specialist in medicina interna-diabetologie, Departamentul de Endocrinologie, Centrul Medical Universitar, Ljubljana, Slovenia, Membru fondator al DFSG si al Grupului international de Lucru privind Piciorul Diabetic si Vicepresedinte al D-Foot International.

Prof. Dr. Aaron Vinik, profesor de medicina, patologie si anatomie, director de cercetare, Strelitz Diabetes Center, Virginia de Est Facultatea de Medicina, Norfolk, Virginia.

Prof. Dr. Gheorghe Bacanu, cel care a creat specialitatea distincta Diabetologie la Medicina din Timisoara, profesor si fost prodecan, prorector si rector al Universitatii de Medicina din Timisoara, membru titular al Academiei de Ştiinte Medicale.

Prof. Dr. Peter Kempler din Ungaria, medic specialist in medicina interna, diabetolog, Universitatea Semmelweis Budapesta.

„Neuropatia diabetica este cea mai frecventa complicatie a diabetului zaharat, care trebuie diagnosticata cat mai precoce, tratata si monitorizata cat mai eficient. Societatea de Neuropatie Diabetica organizeaza constant evenimente adresate personalului medical implicat in ingrijirea pacientilor cu neuropatie diabetica, in vederea cresterii calitatii ingrijirii acestora in concordanta cu ultimele ghiduri si studii internationale. inca de la infiintarea sa, reputati specialisti internationali din domeniu au sustinut activitatea Societatii de Neuropatie Diabetica si s-au implicat direct in proiectele dedicate managementului eficient al neuropatiei si cresterii calitatii vietii pacientilor” a declarat prof. dr. Gabriela Radulian, Presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica NEURODIAB.

Articolul precedentContuziile cerebrale diagnosticate in 10 minute
Articolul următorImpactul terapiilor complementare asupra supravietuirii in cancer