Medicii de la Maternitatea Cantacuzino au primit un incubator ultraperformant

0
57

Maternitatea Cantacuzino are, incepand de astazi, un incubator ultraperformant, donat de Organizatia Salvati Copiii Romania, care ii va ajuta pe medici sa salveze nou-nascutii extrem de vulnerabili, conform unui comunicat de presa al organizatiei non-guvernamentale.

Potrivit documentului, incubatorul, in valoare de 29 de mii de euro, reprezinta o donatie si este cel mai perfomant la ora actuala, in caz de nevoie putand fi folosit si ca masa radianta cu modul de resuscitare.

Donatia este parte a programului de dotare a maternitatilor, pe care Organizatia Salvati Copii il deruleaza incepand cu anul 2012.

Echipamentele medicale insuficiente reprezinta o problema frecventa in Romania. Potrivit datelor furnizate de organizatie, 13% dintre maternitatile de nivel I nu au niciun incubator standard pentru nou-nascutii prematuri, 56% dintre maternitatile de nivel II nu au ventilator pentru suport respirator si 14% dintre maternitatile de nivel III au o singura masa de reanimare pentru copii.

Articolul precedentCercetatorii au descoperit un medicament care ar putea preveni extinderea cancerului de prostata
Articolul următorCongresul Neurodiab 2017: singurul eveniment stiintific din Romania specializat exclusiv pe neuropatia diabetica