Medicii de familie se gandesc la masuri de protest daca situatia contractului-cadru nu se va rezolva

0
17

Medicii de familie vor decide foarte curand ce masuri de protest vor adopta in cazul in care incercarile de mediere pe cale amiabila a conflictului creat de proiectul de modificare a Contractului-cadru vor esua, potrivit unui comunicat de presa remis catre www.sanatateatv.ro. Proiectul de modificare a Contractului-cadru este o Hotarare a Guvernului, elaborata de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) si Ministerul Sanatatii (MS).

Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) solicita insistent Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate sa retraga proiectul de modificare a Contractului-cadru afisat in data de 5 martie 2015 si sa isi onoreze atributiile in domeniul sanatatii publice, respectiv slujirea interesului public si al pacientilor.

Mai mult, medicii de familie sunt de parere ca pacientii sunt mintiti ca au dreptul la „orice decide medicul”. in realitate, medicul este incorsetat in practica sa, este adesea penalizat pentru ce a oferit pacientului cu nevoi medicale reale, ceea ce afecteaza relatiile firesti medic-pacient, se arata in comunicatul de presa.

Ad in title

Totodata, SNMF acuza Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate de promovare a intereselor unor societati comerciale din domeniul medical, care au ca obiective majore generarea profitului si multumirea actionarilor.

Mai multe detalii despre acest subiect puteti citi pe www.comunicatemedicale.ro.

Articolul precedentSNMF solicita CNAS si MS retragerea proiectului de modificare a Contractului-cadru
Articolul următorRaport: Tot mai multi copii cu diabet tip 1 prezinta semnele unor complicatii pe termen lung