Ventilatia non-invaziva, pe lista pachetelor de servicii medicale de baza pentru ingrijiri medicale la domiciliu

0
73

Ventilatia non-invaziva (VNI) se afla pe lista pachetelor de servicii medicale debaza pentru ingrijiri medicale la domiciliu si ingrijiri paliative la domiciliu pentru bolile neuromusculare, fibroza chistica si bolile restrictive ale cutiei toracice, potrivit unui comunicat de presa.

Acest lucru a fost posibil ca urmare a emiterii HG nr. 400 /2014 publicat in Monitorul Oficial 366/19.05.2014. Prin Ordinul Ministrului Sanatatii si al Presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 619/360/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Hotararii de Guvern nr.400/2014 privind pachetele de servicii medicale si a Contractului-cadru se reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2014 – 2015, inclusiv pentru Ventilatie Non-Invaziva.

Ventilatia non-invaziva reprezinta livrarea aerului cu presiune de la ventilator la pacient prin intermediul unei masti oro-nazale, evitand complicatiile intubarii, sederea in sectiile de ATI si spitalizarea prelungita. Modul VNI si-a gasit aplicatie atat in tratamentul acut/ in spital, cat si la domiciliu.

Modulul de Managementul general, clinic si terapeutic al tulburarilor respiratorii din timpul somnului, Ventilatie Non-Invaziva (M3), avizat conform OMS nr. 959/2014, publicat in M.O.nr. 626/2014, se afla in curs de elaborare, se mai arata in comunicat.

Articolul precedentSNMF solicita CNAS si MS retragerea proiectului de modificare a Contractului-cadru
Articolul următorRaport: Tot mai multi copii cu diabet tip 1 prezinta semnele unor complicatii pe termen lung