Raport: Tot mai multi copii cu diabet tip 1 prezinta semnele unor complicatii pe termen lung

0
27

Un raport a scos la iveala ca un numar tot mai mare de copii cu diabet de tip 1 prezinta semnele dezvoltarii unor potentiale complicatii pe termen lung, cum ar fi, de exemplu, orbirea, scrie www.bbc.com.

The Royal College of Paediatrics and Child Health (RCPCH) a analizat in 2013 si 2014 situatia copiilor si adolescentilor cu diabet zaharat din Anglia si Ţara Galilor si au aratat ca in 2014 au fost inregistrati peste 26 de mii de copii si tineri cu diabet. Comparativ cu anul precedent, numarul a crescut cu peste 2.000 de cazuri.

Totodata, studiile au mai aratat ca mai mult de 26% dintre tineri au hipertensiune arteriala, ceea ce reprezinta un risc de a dezvolta afectiuni cardiace, 7% au prezentat markeri ai unei viitoare boli de rinichi, peste 14% au prezentat semne timpurii ale afectarii vederii si peste 25% au fost diagnosticati si cu obezitate.

Ad in title

Specialistii participanti la studiu trag un semnal de alarma cu atat mai mult cu cat semnele unor astfel de viitoare complicatii apar inainte de implinirea varstei de 18 ani.

Articolul precedentMedicii de familie se gandesc la masuri de protest daca situatia contractului-cadru nu se va rezolva
Articolul următorProf. dr. Doina Azoicai: Testarea privind predispozitia ereditara la cancer ar trebui inclusa in Programul National al MS