Medici de familie: Pacientii cu hepatite cronice vor putea primi de la medicii de familie retetele compensate

0
90

incepand din aceasta luna, pacientii cu hepatite cronice pot fi tratati cu medicamentele necesare, in baza retetelor compensate eliberate de la cabinetul medicilor de familie. Anuntul a fost facut de Societatea Nationala de Medicina Familiei / Medicina Generala (SNMF).

Astfel, potrivit SNMF, s-a reusit modificarea „Protocolului de prescriere in Hepatita cronica virala si Ciroza hepatica cu VHB”. in noua varianta a acestui protocol se prevede: „Initierea terapiei poate fi facuta doar de medicii din specialitatea gastroenterologie, boli infecţioase, nefrologie (doar pentru pacienţii cu afectare renala consecutiva infecţiei cu virusuri hepatitice), gastroenterologie pediatrica şi pediatrie cu supraspecializare/ competenţa/ atestat in gastroenterologie pediatrica (…). in cazul tratamentului cu analogi nucleotidici/nucleozidici in baza scrisorii medicale emisa de medicul de specialitate, medicul de familie poate continua prescrierea, in dozele si pe durata prevazuta in scrisoarea medicala.”

”Modificarile din protocol reusesc sa repare o nedreptate atat fata de dreptul pacientului la un tratament esential pentru boala lui cat si fata de prestigiul profesional al medicilor de familie. Pentru SNMF, organizatia profesionala reprezentativa a medicilor de familie, modificarea protocolului este un succes care ne motiveaza in lupta pentru binele pacientului si pentru recunoasterea profesionala la adevarata valoare a medicilor de familie. Multumim Ministerului Sanatatii pentru deschiderea aratata prin aceasta modificare fata de problemele medicilor de familie.”, afirma dr. Dina Mergeani, Presedinte SNMF.

Articolul precedentPericol de atac de cord pentru fanii infocati ai fotbalului – studiu
Articolul următorINSP: Intrebarisi raspunsuri despre noul coronavirus (2019-nCoV) din China