Medicamentul cu anticorpi al Regeneron, adăugat în studiul Recovery pentru tratamente împotriva COVID-19

0
205

Medicamentul cu anticorpi al companiei farmaceutice Regeneron va fi inclus în cel mai mare studiu randomizat din lume, Recovery, ce are în vedere identificarea unor potențiale tratamente pentru COVID-19, scrie Reuters.

Astfel, cocktail-ul experimental de anticorpi antivirali REGN-COV2 va fi testat pe pacienții spitalizați cu boală COVID-19, iar cercetărorii implicați în studiu vor analiza efectele adăugării acestui medicament în tratarea pacienților cu îngrijirea standard.

REGN-COV2  este un anticorp monoclonal fabricat în laborator special ca tratament pentru COVID-19.

„Acesta este primul medicament conceput de fapt pentru această boală”, a spus Martin Landray, profesor de medicină și epidemiologie la Universitatea Oxford, citat de Reuters.

Tot el spune că există o multitudine de motive întemeiate pentru care se crede că REGN-COV2 ar putea fi un tratament destul de puternic.

Studiul Recovery a avut în vedere, până în prezent, identificarea unor medicamente deja existente care ar putea să aibă efect și asupra COVID-19. În iunie și septembrie, rezultatele obținute au arătat că dexametazona și hidrocortizonul au fost capabili să reducă rata mortalității la pacienții cu COVID-19 grav bolnavi.

Cocktailul REGN-COV2 combină un anticorp produs de Regeneron și un al doilea anticorp izolat de la persoanele care și-au revenit după ce au fost infectate cu SARS-CoV-2, mai scrie Reuters.

Articolul precedentSCJU Craiova, inclus pe lista unităților care derulează Programul național de boli cardiovasculare
Articolul următorAvertisment ANMDMR către importatorii și distribuitorii de dispozitive medicale