Medicamentele homeopate, pe lista neagra a autoritatilor americane

0
32

Agentia Alimentelor si Medicamentelor din Statele Unite (FDA) a lansat un nou avertisment cu privire la remediile pe baza de plante, in contextul in care industria homeopata, cu produse in valoare de mai multe miliarde de dolari, continua sa se dezvolte. Astfel, autoritatile americane au transmis ca multe medicamente din aceasta categorie sunt obtinute din otravuri cunoscute si au potentialul de a provoca probleme de sanatate permanente.

Acuzatiile fac parte din cele mai recente recomandari de sanatate emise de FDA, care au luat ca tinta unele medicamente care pretind ca vindeca o serie de boli.

intr-un document oficial, FDA a anuntat ca aceste tratamente sunt „facute dintr-o gama larga de substante, inclusiv ingrediente derivate din plante, surse umane sau surse animale sanatoase sau bolnave, minerale si substante chimice, inclusiv otravuri cunoscute”. „Aceste produse au potentialul de a provoca probleme de sanatate semnificative si chiar permanente, daca sunt fabricate gresit sau daca sunt comercializate ca tratamente substitutive pentru boli si afectiuni grave sau care pot pune viata in pericol”, a explicat FDA.

 

Tratamentele homeopatice, contraindicate pentru afectiunile grave

 

Potrivit unor estimari, o treime dintre adultii din SUA folosesc remedii neprobate, dintre care unele sustin ca vindeca autismul. Homeopatia este o practica veche de 220 de ani care utilizeaza substante extrem de diluate, cum ar fi plantele sau tesutul animal, despre care specialistii sustin ca incurajeaza organismul sa se vindece, scrie Daily Mail.

Aceste produse sunt adesea comercializate ca leacuri miraculoase si sunt disponibile pe scara larga online si in magazinele de sanatate.

in 2017, FDA a emis un proiect de document de orientare care explica riscul acestor tratamente. Dar, pe masura ce piata homeopatiei a continuat sa creasca cu o cincime in fiecare an, autoritatile de reglementare au considerat ca este necesar sa revizuiasca recomandarile.

Noul ghid detaliaza ce categorii de produse homeopate prezinta un risc mai mare pentru sanatatea publica si specifica, de asemenea, care ingrediente anume si ce metode de consum ar putea cauza probleme de sanatate. Acestea includ medicamente care contin agenti patogeni sau substante chimice toxice si medicamente care sunt  si care „ocolesc apararea naturala a organismului”.

FDA avertizeaza, de asemenea, sa nu fie folosite remediile care pretind ca trateaza boli grave sau care pot pune viata in pericol, precum cancerul.

De asemenea, autoritatea de reglementare sfatuieste persoanele „vulnerabile” precum copiii si varstnicii sa se indeparteze de aceste medicamente, deoarece sistemul lor imunitar poate fi prea slab pentru a combate ingredientele daunatoare. in plus, FDA a transmis peste 10 scrisori de avertizare catre producatorii de medicamente homeopate. Potrivit FDA, aceste companii au colaborat pentru a produce si a ambala picaturi pentru ochi in conditii non-sterile, ceea ce ar putea provoca infectii oculare grave. FDA a incurajat, de asemenea, consumatorii si medicii sa raporteze orice efecte adverse sau probleme provocate de produsele homeopate.

Articolul precedentCurtea de Apel Bucuresti a suspendat mentiunile din CANAMED care limitau perioada de comercializare pentru cinci medicamente; reprezentantii pacientilor saluta decizia
Articolul următorStudiu: Rata adultilor cu ADHD s-a dublat in ultimii zece ani