Medicament nou pentru bolnavii de HIV/SIDA

0
209

Pacientii adulti diagnosticati cu infectie cu virusul HIV 1, care au dezvoltat rezistenta la tratamentul antiretroviral, au acum la dispozitie un nou inhibitor de proteaza (IP), Aptivus (substanta activa: tipranavir).

Aptivus are o activitate antivirala foarte buna si este recomandat pacientilor in cazul carora nu au fost eficiente alte medicamente de acest tip existente pe piata. Datele demonstreaza ca medicamentul permite pacientilor, cu rezistenta la tratament, sa obtina si sa mentina incarcaturi virale nedetectabile, ceea ce reprezinta unul dintre cele mai importante obiective ale terapiei.

Datorita unei donatii a companiei farmaceutice producatoare, noul medicament a putut fi folosit de catre 56 de pacienti romani, care nu mai puteau beneficia de alte variante terapeutice.

Directorul Institutului de Boli Infectioase „Matei Bals” din Capitala, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, sustine ca preparatul este foarte bine tolerat de catre pacienti si ca aduce un suport in plus pentru mentinerea sperantei de viata a acestora.

Articolul precedentAncheta medicala in judetul Vaslui
Articolul următorInstitutul de Boli Infectioase „Matei Bals” aniverseaza 10 ani de existenta