Ancheta medicala in judetul Vaslui

0
228

Autoritatea de Sanatate Publica Vaslui a demarat o ancheta la Serviciul Judetean de Ambulanta, dupa ce o pacienta, care a fost luata de salvare, fara asistent medical sau medic, a decedat in drum spre spital.

Persoana care solicitase serviciul de ambulanta, acuza dureri de stomac. Desi aceasta suferise cu ceva timp in urma doua preinfarcturi iar in statia de ambulanta exista un medic, ambulanta a transportat pacienta la spital, fara a fi asistata de vreun cadru medical.

Directorul Serviciului Judetean de Ambulanta Vaslui, Dan Filibiu, a precizat ca in drum spre spital, pacientei i s-a facut rau, iar soferul a solicitat un alt echipaj. Medicul din serviciul de ambulanta respectiv, i-a acordat primul ajutor pacientei si a reusit sa o tina in viata pana la spital. Ajunsa la spital, femeia a intrat insa in stop cardio respirator si a murit, potrivit informatiilor furnizate de catre directorul Serviciului Judetean de Ambulanta.

Conducerea Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Vaslui sustine ca va lua masuri drastice impotriva celor implicati in incident. Directorul ASP, Luminita Costache a declarat ca nu este posibil ca o ambulanta sa plece la o solicitare fara niciun cadru sanitar, rolul ambulantei fiind, in primul rand, acela de a acorda primul ajutor si abia mai apoi de a transporta bolnavul la spital.

in paralel cu ancheta demarata de ASP Vaslui, Serviciul Judetean de Ambulanta a inceput, de asemenea, o ancheta pentru a identifica vinovatii in acest caz.

Articolul precedentVictimele cazurilor de malpraxis, despagubite cu o suma de bani
Articolul următorMedicament nou pentru bolnavii de HIV/SIDA