Distribuitorii de medicamente au sistat livrarile catre farmacii si spitale

0
175

Distribuitorii de medicamente au sistat ieri livrarile de medicamente catre spitale si farmacii. Acestia se plang ca nu mai pot suporta diferentele de pret produse de cresterea monedei euro.

Medicamentele continua sa fie importate la un pret de 3,3 euro, in conditiile in care valoarea euro a ajuns la 3,9 lei. Medicamentele sunt vandute in continuare la cursul euro din aprilie 2007, asa cum prevede un ordin al Ministerului Sanatatii.

Pretul medicamentelor urma sa fie recalculat la 1 octombrie, potrivit unei intelegeri incheiate intre reprezentantii Ministerului Sanatatii Publice si distribuitorii de medicamente. Cu toate acestea, masura nu a fost luata, iar pierderile inregistrate au fost majore, sustin distribuitorii si importantorii de medicamente.

Reprezentantii Asociatiei Distribuitorilor de Medicamente din Romania (ADMR) si ai Asociatiei Distribuitorilor si Importatorilor de Medicamente (ADIM) organizeaza astazi o conferinta de presa in cadrul careia vor fi dezbatute toate aceste nereguli.

Articolul precedentVictimele cazurilor de malpraxis, despagubite cu o suma de bani
Articolul următorMedicament nou pentru bolnavii de HIV/SIDA