Maternitatea Polizu din Capitala, dotata cu un ventilator performant de suport respirator in valoare de 34.000 de euro

0
345

Maternitatea Polizu din Bucuresti a primit in cadrul programului de reducere a mortalitatii infantile 2017, demarat astazi de Asociatia Salvati Copiii, un ventilator performant de suport respirator, in valoare de 34.000 de euro.

Acesta este cel de-al treilea aparat pe care Maternitatea il primeste de la Asociatia Salvati Copiii, dupa ce in 2013 a mai primit un ventilator de suport respirator, in valoare de 12.276 de euro, iar in 2014 o masa de reanimare performanta cu modul de resuscitare, in valoare de 17.650 de euro.

„Copiii nascuti prematur au o vulnerabilitate crescuta si au nevoie de asistenta medicala imediata, pentru ca organismul lor nu e inca pregatit pentru provocarile mediului extern. Atunci cand medicii au la indemana aparatura medicala de calitate, cu performantele tehnicii actuale, lupta lor are sanse mult mai mari de reusita. Şi pentru noi, medicii, este o drama sa fim nevoiti sa alegem pentru care nastere prematura sa refuzam internarea, stiind ca incubatoarele disponibile sunt insuficiente”, a declarat prof. univ. dr. Silvia Stoicescu, sef Sectie Neonatologie, Maternitatea Polizu.

Potrivit Asociatiei Salvati Copiii, dotarea precara a maternitatilor si sectiilor de neonatologie ramane o problema frecvent intalnita in tara noastra, Romania ocupand primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste mortalitatea infantila. Acesta este si motivul pentru care Salvati Copiii a decis sa deruleze programe de reducere a mortalitatii infantile prin dotarea maternitatilor cu aparatura medicala specifica. Iar rezultatele nu au intarziat sa apara. Daca in 2010 rata mortalitatii infantile era de 10,1 la mia de nou-nascuti vii, in 2016 rata era de 7,3 la mia de nou-nascuti vii.

„in 77 de maternitati, pe care Salvati Copiii le-a dotat pana acum, am donat peste 380 de echipamente in valoare de trei milioane de euro, care au ajutat la salvarea a peste 31.000 de copii prematuri. Am demarat programul de combatere a mortalitatii infantile in 2010, analizand situatia de pe teren, din comunitatile unde numarul deceselor sub un an era dramatic. Este un program extrem de complex, care s-a extins pe mai multe paliere, unul dintre acestea fiind cel al dotarii maternitatilor cu aparatura performanta, necesara medicilor in lupta lor pentru a-I tine in viata pe copiii nascuti prematur. Am vazut cu ochii nostri cum un incubator, de pilda, scade considerabil rata mortalitatii infantile”, a mentionat Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv Salvati Copiii Romania.

Articolul precedentProtectia si recuperarea creierului, un proces ce trebuie abordat in mod integrat
Articolul următorObezitatea ar putea fi combatuta cu ajutorul unor celule imune care nu au fost cercetate pana in prezent