Masuri pentru prevenireasi controlul protentialelor infectii cu noul coronavirus

0
2

Pe aeroporturile internationale s-au introdus linii speciale de acces pentru pasagerii care vin din China si pentru pasagerii chinezi. Aceasta este una dintre masurile anuntate de ministrul Sanatatii, Victor Costache, dupa o reuniune a Comitetului interministerial pentru monitorizarea si managementul potentialelor infectii cu noul coronavirus.

„S-a creat, pe aeroporturile internationale, o linie speciala de acces, pentru pasagerii care vin din China, precum si pentru pasagerii chinezi. De asemenea, avem o baza de date si stim localizarea lor pe teritoriul Romaniei. De asemenea, toti calatorii care vin din China primesc niste formulare speciale si sunt instruiti sa sune la 112, unde apelurile lor sunt preluate pentru a identifica acest pacient zero”, declarat ministrul.

De asemenea, de maine, se va putea identifica coronavirusul la Intitutul „Matei Bals”. Reactivii pentru Institutul Matei Bals sosesc astazi din Franta.

„Personal am vizitat impreuna cu echipele Ministerului Sanatatii unitatile BSL4 Bio Security Level 4 de la Matei Bals, unde pot fi tratati corect acesti pacienti, iar centrele, la nivel national, pe langa Bucuresti sunt: Iasi, Targu Mures, Cluj, Timisoara, Sibiu si indentificam un centru suplimentar la Oradea”, a declarat Victor Costache.

Primele zece cazuri de infectare cu noul coronavirus vor fi redirectionate catre Institutul „Matei Bals”. Prioritatea va fi identificarea „pacientului zero”, a precizat ministrul. „Ideea este sa nu aducem toate cazurile in Bucureşti. Este vorba ca primele zece cazuri sa fie tratate in Bucureşti, daca vom avea vreodata aceste zece cazuri, şi sa cream expertiza şi la nivel naţional”, a adaugat el.

Articolul precedentMinisterul Sanatatii: Au existat alerte de infectie cu noul coronavirus la Cluj, Timisoara, Constantasi Bucuresti, dar toate au fost infirmate
Articolul următorBoala Parkinson ar putea debuta inainte de nastere – studiu