Masuri anti-canicula in Grecia

0
288

Autoritatile din Grecia au lansat luni o serie de masuri pentru a face fata valului de canicula prevazut pentru zilele urmatoare, cand meteorologii prognozeaza temperaturi de pana la 42 grade Celsius.

Ministerul Sanatatii de la Atena a declansat planul „Perseu”, de mobilizare a serviciilor de sanatate din toata tara. Populatia este sfatuita sa isi limiteze deplasarile in orele de canicula, sa nu consume alcool si sa tina sub atentie persoanele varstnice.
La Atena, ca si in alte orase, a fost anuntata deschiderea de sali climatizate. Pentru ziua de luni, meteorologii prognozeaza ca in capitala temperatura va atinge 37 grade Celsius. Caldura a provocat deja o crestere a poluarii la Atena, unde la sfarsitul saptamanii nivelul de ozon a depasit 180 mg/m3 in mai multe cartiere.
Potrivit serviciului meteorologic, temperatura urmeaza sa ajunga marti la 40 de grade Celsius si miercuri la 42 grade pe insula Eubeea, la nord de Atena, in estul Peloponezului si in campia centrala a Thessaliei. Revenirea la temperaturile normale ale anotimpului se va produce incepand de joi.
Valul de caldura va creste consumul de electricitate pana aproape de 11.000 MW, la limita capacitatii retelei, a avertizat compania nationala de electricitate DEI.

Articolul precedentDeficit de personal medical in spitalele din judetul Cluj
Articolul următorNicolaescu: Noua lista de compensate include medicamente de ultima generatie