Consiliere psihologica pentru fetita de 11 ani care a avortat

0
212

Conducerea Directiei de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului (DASPC) Neamt sustine ca a oferit consiliere psihologica fetei de 11 ani, violata de unchi, si ca va continua sa o consilieze, daca parintii ei vor solicita acest lucru.

„Trebuie ca familia sa isi dea acceptul pentru a putea oferi consiliere fetei, insa cred ca acest lucru se va intampla dat fiind faptul ca ni s-a solicitat sa o consiliem si inainte de a pleca la Londra pentru intreruperea sarcinii. in cazul in care se va dovedi ca persoana cercetata la ora actuala nu a violat-o pe fata, consilierea va lua o alta turnura”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul DASPC Neamt, Mihai Hanganu.
Hanganu sustine insa ca fata a fost supusa unui adevarat „linsaj mediatic”, care ii va amplifica trauma.
„Cred ca fata sufera oricum o trauma amplificata de acest linsaj mediatic. Conform legislatiei in vigoare in Romania, presa nu trebuia sa divulge numele fetei, localitatea unde aceasta isi are domiciliul si, in plus, nu trebuia sa difuzeze imagini cu victima. Din cauza modului in care mass-media a tratat acest caz, este foarte posibil ca fata sa fie, de acum, tratata toata viata drept ‘fata violata de Fasola'”, a declarat Mihai Hanganu.

Fetita de 11 ani din judetul Neamt, violata si lasata insarcinata de unchiul ei, a revenit, sambata seara, in tara, dupa ce, in urma cu mai mult de o saptamana, a suferit un avort la spitalul londonez King’s College.
Ea a ramas insarcinata dupa ce, potrivit declaratiilor sale, ar fi fost violata de unchiul sau, Adrian Fasola, in varsta de 19 ani, acesta fiind retinut de politisti lunea trecuta.

Mama fetitei a acceptat sa povesteasca pentru cotidianul englez ‘Daily Mail’ tragedia prin care a trecut.
„Pentru mine, era clar ca nu putea avea acest copil, iar ea simtea la fel. Pe masura ce timpul se scurgea, ii era din ce in ce mai frica, insa, de la operatie, este minunat sa o vedem ca redevine fata care obisnuia sa fie”, povesteste mama fetitei in ziarul citat.
Familia copilei doreste sa se mute din comuna in care locuieste in prezent, Piatra Şoimului, dupa ce drama prin care a trecut fetita a ajuns in presa inclusiv cu detalii privind numele si prenumele acesteia – fapt pentru care mama ei a acuzat Ministerul Sanatatii.
in zilele ce urmeaza, trebuie sa ajunga de la Londra si rezultatele ADN-ului de la avorton. Probele sunt esentiale pentru a pune capat suspiciunilor cu privire la cel care a violat-o pe fetita.
Potrivit anchetatorilor, rezultatele vor fi trimise la Inspectoratul General al Politiei Romane, urmand ca de acolo sa ajunga la anchetatorii nemteni. Abia dupa primirea rezultatelor vor putea fi prelevate probe de sange de la suspectul Adrian Fasola, unchiul fetitei, pentru a vedea daca acestea coincid.

intre timp, Adrian Fasola (19 ani), care isi sustine nevinovatia ramane dupa gratii, fiind arestat preventiv pe o perioada de 30 de zile. El a fost prins pe 11 iulie, in comuna Petricani, unde lucra cu ziua la o familie de pocaiti.
Tanarul s-a prezentat familiei sub un nume fals si a mizat pe faptul ca locuinta se afla la capatul satului, ascunsa dupa o perdea de copaci. Prins de politisti, Fasola a declarat ca a fugit de frica tatalului copilei, care l-a amenintat cu moartea.

Articolul precedentDeficit de personal medical in spitalele din judetul Cluj
Articolul următorNicolaescu: Noua lista de compensate include medicamente de ultima generatie