Măștile sanitare purtate acasă ajută la oprirea răspândirii SARS-CoV-2

0
150

Măștile sanitare purtate acasă pot preveni transmiterea noului coronavirus între membrii familiei, cu condiția să fie purtate înainte de apariția simptomelor. Este concluzia unui studiu publicat în British Medical Journal.

Studiul a fost realizat pe 460 de persoane din 124 de familii din Beijing, familii în care exista cel puțin un caz confirmat de infectare cu acest virus.

Cei 460 de oameni au fost întrebați despre măsurile de prevenție adoptate la domiciliu înainte şi după debutul simptomelor la primul membru al gospodăriei testat pozitiv. 41 dintre cele 124 de familii au avut în gospodărie cel puţin un alt caz de COVID-19 după prima infectare.

Potrivit autorilor – Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Beijing, China, Şcoala de Sănătate Publică din cadrul Universităţii Nevada, Statele Unite şi Facultatea de Medicină a Universităţii New South Wales, Australia – studiul demonstrează că purtarea măştilor sanitare acasă este ”eficientă în proporţie de 79% la reducerea transmiterii înainte de apariţia simptomelor la prima persoană infectată”.
Însă purtarea măştii sanitare ”nu a avut rol protector după apariţia simptomelor”, potrivit oamenilor de știință.

Articolul precedentOrban: E foarte important că o companie românească reuşeşte în scurt timp să fabrice măşti FFP2.
Articolul următorPandemie: Semnal de alarmă tras de medicii sibieni privind fumatul