Marijuana are un efect psihotrop din ce in ce mai puternic (studiu)

0
313

Efectele psihotrope ale marijuanei s-au dublat in ultimii 25 de ani ajungand la un nivel record, fapt ce-i contrazice pe cei ce sustin caracterul inofensiv al acestui drog, conform unui raport publicat de autoritatile americane, transmite AFP receptionata de Agerpres.

Continutul in tetrahidrocanabinol (THC), substanta din planta de marijuana care actioneaza asupra creierului, a atins in medie 9,6% in 2007 in esantioanele de marijuana confiscate de politia americana, concentratie de doua ori mai mare decat cea inregistrata in 1983 (4%), conform raportului intocmit de Biroul national de control al drogurilor (ONDCP) in baza unui studiu realizat de Universitatea din Mississippi (sud). Aceste rezultate indica faptul ca marijuana are efecte din ce in ce mai puternice.

Cercetatorii de la Universitatea din Mississippi au identificat esantioane de marijuana la care concentratia de THC ajungea chiar pana la 37,2%. Concentratiile crescute de tetrahidrocanabinol sunt obtinute in urma rafinarii tehnicilor de cultivare si crestere a plantei de marijuana.

„Parintii care au fumat marijuana in perioada hippie si care considera aceasta planta ca fiind inofensiva trebuie sa-si revizuiasca atitudinea pentru ca in prezent acest drog poate avea implicatii grave asupra starii de sanatate a tinerilor, afectandu-le atat capacitatile cognitive cat si aparatul respirator si prezentand un risc crescut de a provoca dependenta”, a comentat directorul ONDCP, John Walters.

Conform statisticilor oficiale americane pentru anul 2006, 14,8 milioane de americani cu varsta de peste 12 ani consuma marijuana ocazional, iar 4,2 milioane de americani sunt dependenti sau abuzeaza de marijuana.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentA fost infiintat Clubul dermatoconsumatorilor
Articolul următorServicii de dializa la standarde europene