Marea Britanie: Aproape două milioane de persoane suferă de „Long COVID”, potrivit unui studiu ONS

0
111

Aproximativ două milioane de persoane din Marea Britanie suferă încă de simptomele noului coronavirus şi după mai mult de patru săptămâni de la infectare, potrivit unui studiu asupra „Long COVID”, publicat miercuri de Oficiul Naţional de Statistici (ONS), relatează AFP.

Potrivit studiului ONS, 376.000 dintre aceste persoane prezintă aceste simptome chiar şi după doi ani.

Simptomele persistente, mai ales oboseală, dificultăţi de respiraţie, tuse şi dureri musculare, au afectat desfăşurarea activităţilor cotidiene la 1,4 milioane de persoane (71%), în timp ce 398.000 dintre persoanele contagiate (20%) au declarat că realizarea activităţilor lor de zi cu zi a fost „puternic limitată”, notează ONS.

Persoanele cu vârste cuprinse între 35 şi 69 de ani, femeile, persoanele care trăiesc în zonele mai puţin favorizate sau care lucrează în sistemul sanitar sau în educaţie sunt cele care au semnalat că suferă de „Long COVID”.

Aceste cifre se bazează pe declaraţii colectate din rândul unui eşantion reprezentativ de persoane pe parcursul a doi ani trăind în gospodării private şi care au participat timp de patru săptămâni la un sondaj, care s-a încheiat pe 1 mai.

Marea Britanie este una dintre ţările cele mai afectate din Europa de pandemia de coronavirus cu un bilanţ de aproximativ 180.000 de decese.

Deşi restricţiile anti-COVID-19 au fost ridicate în totalitate, ţara continuă să înregistreze săptămânal peste un milion de contagieri, potrivit estimărilor ONS.

Articolul precedent„Salvaţi Copiii” a donat Spitalului Universitar un ecograf performant şi un ventilator de suport respirator
Articolul următorMinistrul Sănătății: România va primi aproximativ două mii de doze de vaccin pentru imunizarea împotriva variolei maimuţei