MApN: Nereguli la Spitalul Militar din Focșani. Comandantul unității a fost înlocuit

0
426
Sursa foto: Facebook Spitalul Militar Focsani

Mai multe nereguli au fost identificate la Spitalul Militar de Urgență (SMU) „Dr. Alexandru Popescu” din Focșani ca urmare a unui control efectuat în unitatea sanitară, informează Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Potrivit unui comunicat al MApN, la Spitalul Militar din Focșani au fost vaccinate aproape 100 de persoane a căror eligibilitate nu a fost dovedită.

”Din totalul de 2.645 doze de vaccin efectuate în total, au fost înregistrate 145 de doze de vaccin (doza I și rapel) administrate unor persoane civile, pentru care nu au putut fi identificate date care să certifice încadrarea în criteriile de eligibilitate stabilite de Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România”, se arată în document.

Printre măsurile luate pentru a remedia situația se numără și încetarea împuternicirii comandantului unității sanitare.

De asemenea, se are în vedere reorganizarea activităților în cadrul centrelor de vaccinare pentru asigurarea evidenței corecte a persoanelor vaccinate, cu verificarea strictă a condițiilor de eligibilitate și respectarea procedurilor prevăzute de Strategia națională de vaccinare, precum și continuarea acțiunilor de verificare și control în celelalte centre de vaccinare organizate de MApN pentru asigurarea respectării cu strictețe a procedurilor prevăzute de Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România.

De asemenea, asigurarea transparenței privind desfășurarea procesului de vaccinare, prin informări periodice către mass-media și publicul larg începând de luni, 15 martie, pe site-ul central al MApN, este o altă măsură luată.

În sediul Cercului Militar Focșani au fost organizate două centre de vaccinare, respectiv un centru de vaccinare coordonat de SMU Focșani, unde au fost vaccinate persoane din cadrul spitalului și unităților militare arondate acestuia, eligibile pentru etapele I și II și un centru de vaccinare coordonat de DSP Vrancea, cu patru fluxuri de vaccinare, două pentru persoane civile din județ și două pentru militari și aparținători, de asemenea, eligibili pentru etapele I și II, se mai arată în comunicat.

Articolul precedentModerna pregătește un nou vaccin împotriva COVID-19
Articolul următorVicepreședinte al Asociației pentru Prevenirea și Controlul Infecțiilor, consilier la Ministerul Sănătății