Moderna pregătește un nou vaccin împotriva COVID-19

0
24

Compania americană Moderna a anunţat că a început faza timpurie a unui studiu clinic pentru un nou vaccin împotriva COVID-19, care ar putea fi depozitat şi transportat în frigidere în loc de congelatoare, transmite Reuters.

Studiul aflat în fază timpurie va evalua siguranţa şi imunogenicitatea vacinului de generaţie nouă, numit mRNA-1283, conceput să fie administrat în trei dozaje. Vaccinul va fi injectat unor adulţi sănătoşi, atât într-o singură doză cât şi în două doze, la un interval de 28 de zile.

Noul vaccin candidat ar putea fi mai uşor de distribuit, mai ales în ţările în curs de dezvoltare, unde problemele de distribuţie ar putea crea probleme campaniilor de vaccinare.

Moderna mai intenţionează să evalueze noul vaccin, mRNA-1283, ca posibil rapel, în studii viitoare.

Moderna a început săptămâna trecută să injecteze primii participanţi la un studiu de testare a unor vaccinuri candidate pentru COVID-19 care au ca ţintă varianta B.1.351, apărută prima oară în Africa de Sud.

Vaccinul candidat numit mRNA-1273.351 va fi testat într-un studiu clinic atât ca vaccin specific cât şi ca vaccin multivalent, potrivit unui anunţ al companiei.

Articolul precedentAlte două state au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca
Articolul următorMApN: Nereguli la Spitalul Militar din Focșani. Comandantul unității a fost înlocuit