Vicepreședinte al Asociației pentru Prevenirea și Controlul Infecțiilor, consilier la Ministerul Sănătății

0
16

Ramona Marincaș, vicepreședinte al Asociației pentru Prevenirea și Controlul Infecțiilor (APCI), director de îngrijiri medicale la Spitalul Județean de Urgență Zalău, este, începând din 15 martie, noul consilier al secretarului de stat Andreea Moldovan, din cadrul Ministerului Sănătății.

„Înainte de a pleca, am vrut să mă asigur că la Spitalul Județean de Urgență Zalău lucrurile rămân în bună ordine. Această poziție este o provocare dar faptul că am avut numeroase colaborări de-a lungul timpului cu spitale din alte țări și am împrumutat ghiduri de bune practici au ajutat să realizăm la Zalău niște modele pe care m-aș bucura să le putem implementa la nivel național, ar fi o provocare să avem aceste ghiduri de bune practici la nivelul întregii țări”, a declarat Ramona Marincaș, potrivit presei locale.

Ramona Marincaș a plecat la Ministerul Sănătății pentru trei luni, în primă fază, suspendându-și temporar activitatea la Spitalul Județean de Urgență Zalău.

Cu o carieră de peste 30 de ani în domeniul medical, timp în care s-a implicat într-o serie de proiecte în domeniul prevenirii şi controlului infecţiilor nosocomiale, Ramona Marincaș a fost numită, în repetate rânduri, ”Practicianul Anului” de către Infection Prevention Society, Asociația de prevenire a infecţiilor din Marea Britanie.

Articolul precedentMApN: Nereguli la Spitalul Militar din Focșani. Comandantul unității a fost înlocuit
Articolul următorFranţa studiază o nouă variantă a virusului SARS-CoV-2 detectată în Bretania