Manager nou la Institutul de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională O.R.L. „Prof. Dr Dorin Hociotă”

0
323

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a numit-o în funcția de manager interimar al Institutului de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională O.R.L. „Prof. Dr Dorin Hociotă” din București pe medicul Olimpia-Iulia Zoican. Noul manager interimar o înlocuiește astfel pe Andreea-Natalia Marinescu, al cărei contract a expirat și care conducea Institutul din 2009, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

„Ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, i s-a adus la cunoștință o serie de nereguli la nivelul unității sanitare în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o săptămâna trecută cu o parte a personalului medical al Institutului. Întâlnirea a fost organizată ca urmare a petiției publice lansată de mai mulți medici în mai 2018, în care acuzau, printre altele, imposibilitatea utilizării tuturor sălilor de operație ale instituției de către toți medicii angajați, acestea fiind „rezervate” și „închise” cu riscul periclitării stării de sănătate a pacienților, imposibilitatea asigurării de către medicii din gardă a asistenței medicale de urgență în gărzi la standarde și în condiții optime pentru pacienți și un mod de adresare ofensator, jignitor și umilitor în unitatea medicală”, se arată în comunicatul ministerului.

Vlad Voiculescu a declarat că „voi fi partenerul medicilor și al întregului personal din spitale care își fac meseria la cele mai înalte standarde de profesionalism, cu empatie și cu respect pentru pacienți și colegi”.

Ad in title
Articolul precedentValeriu Gheorghiță: În județele cu rata ridicată de infectare cu SARS-CoV-2, alocate cu prioritate vaccinuri
Articolul următorCâți români s-au infectat cu SARS-CoV-2 după prima doză de vaccin